Să râdem de Microsoft

Mi-am făcut un obicei din a râde de Microsoft cu fiecare ocazie, adevărul e că de cele mai multe ori îmi lasă impresia că e condus de către o gașcă de nătărăi incapabili.

O să trec în revistă câteva din chestiile recente pe care le-au făcut băieții cinstitului și distinsului Bilică Porți.

Microsoft lansează Age of Empires: Definitive Edition, dar jocul crashuiește la prima deschidere:

După cum probabil știți, seria de jocuri Age of Empires a fost făcut de niște băieți capabili, pe care Microsoft i-a cumpărat la un moment dat (probabil cu tot cu pisic și cactus). De curând, Microsoft a lansat pe magazinul de aplicații Age of Empires – Definitive Edition, la prețul de 19.99$.

În disprețul clasic pe care îl arată față de utilizatori, Microsoft nu a testat suficient jocul, astfel că acesta crashuiește la pornire pe multe calculatoare.

Carevasăzică, la doar nouășpe dolari 99 cenți, descarci jocul, dar nu-l poți juca.

Microsoft nu va mai oferi Candy Crush Saga preinstalat pe versiunile Windows 10 Pro:

Vă dați seama, i-a adunat Bilică în sala de conferință pe toți și le-a spus că are nevoie ca fiecare șef de departament să se gândească cum ar putea face produsele Microsoft să meargă mai bine, începând cu Windows 10, pe care vor să-l facă Windows-ul suprem.

Au analizat băieții, au făcut pre-studii de fezabilitate, studii de fezabilitate, diferite teste și simulări și s-au dus la domnul Porți cu o analiză. În cele din urmă, Bilică a concluzionat că e nevoie ca pe viitor, Windows 10 Professional (versiune recomandată teoretic în mediul business) să fie mai curată, fără atâta bloatware, astfel că, s-a luat decizia să se elimine Candy Crush Saga din următoarele builduri.

Ce dacă unele actualizări din decembrie nu se pot instala nici astăzi pe unele sisteme, ce dacă Windows 10 pornește tot felul de mizerii la startup și îți rupe calculatorul în două dacă nu știi ce să oprești de acolo, dă-i dracu’ de utilizatori, noi scoatem Candy Crush Saga, că n-au mai sărit ăia cu bănuții. La pachet, se va renunța și la Microsoft Solitaire Suite, dar nu vă bucurați încă. Nu nu, cele două aplicații vor fi înlocuite de alte softuri, mult mai utile mediului de business (adică alt bloatware).

Microsoft elimină toate programele din magazinul de aplicații care conțin Windows în nume:

Ei bine, cei de la Microsoft vor să se delimiteze de orice aplicație third party, iar pentru a nu mai duce utilizatorii în eroare, toate produsele private ce conțin Windows în nume vor fi eliminate.

Apple face la fel, Google se comportă și ei în felul ăsta… Îmi amintesc că și Canonical a avut niște meciuri cu un blogger independent, care-și luase domeniul FixUbuntu.com și critica anumite politici ale creatorilor Ubuntu. În cele din urmă, FixUbuntu a avut câștig de cauză iar Mark Shuttleworth a ieșit cu imaginea cam șifonată.

Ăsta nu e neapărat un motiv de râs, dar cred că putem pica toți de acord că Microsoft ar trebui să aibă alte priorități acum, să se focuseze pe lucrurile care chiar contează.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.