Românii sunt campioni la downloadat

ANCOM, sau Gigeii ăia care măsoară cu ce viteză ajung serialele și manelele la utilizatori, au publicat că viteza medie de download pe internetul mobil a fost de 27,72 Mbps (adică 3.465 mega reali pe secundă), iar cea pe conexiunile fixe de internet a fost de 75.07 Mbps (adică 9.381 mega reali pe secundă), in primul semestru al anului 2016.

Viteza de descărcare atinsă de conexiunile mobile indoor a fost de 27,72 Mbps, iar pe conexiunile mobile outdoor s-a prins 36,38, în medie. Pe fir, viteza medie a fost undeva în jur de 114,46 Mbps, iar pe wireless în jur de 46,05 Mbps.

Cifrele sunt impresionante, dacă le comparăm chiar și cu cele din primul semestru al anului trecut: 19,22 Mbps internet mobil și 53,22 Mbps viteză de download pentru internet fix. Iar dacă le comparăm cu vitezele de internet din țări precum Germania sau Anglia, sunt de-a dreptul fabuloase.

Internetul nu mai e o fiță, a devenit necesitate, chiar și cele mai atehnice persoane caută vremea, mersul trenurilor sau multe alte chestii pe net. Deci, dragi mămici care căutați rețete pe net, dragi copii care piratați Ghemotron, vorba ciobanului Ghiță, dormiți liniștiți, providerii de internet lucrează pentru voi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.