România are cea mai mare viteză media a internetului din Europa

Mai știți când scriam că românii sunt campioni la downloadat?

ANCOM a făcut și alte măsurători, din care reiese că utilizatorii din România au descărcat în prima jumătate a anului 2016 2.6 milioane TB, adică undeva la 101 GB per utilizator, datorită faptului că noi avem cea mai bună viteză medie din Europa.

Potrivit ANCOM, internetul fix a crescut cu 5% și a ajuns la 4.3 milioane de conexiuni, 56% din astea fiind conexiuni de minim 100Mbps, 31% cu viteze pe între 10Mbps și 100Mpbs iar 13% cu viteze sub 10Mbps.

Numărul de conexiuni în mediul rural a crescut și el cu 5% (cu până la 1.2 milioane de conexiuni), și doar 0.3 milioane din cele 2.4 milioane de conexiuni cu viteze de cel puțin 100 Mbps se găsesc în mediul rural.

Deși 49% din conexiunile de internet sunt realizate cu cabluri UTP/FTP, modernizarea infrastructurii utilizarea fibrei optice a diminuat cu 6% conexiunile xDSL și cu 4% pe cele ce foloseau UTP/FTP.

Articolul de un am strâns statisticile furniza date și cifre și despre telefonia fixă, dar telefoanele fixe ne fascinează puțin spre deloc.

Deci, țara care are primul 10 la gimnastică are și cea mai mare viteză medie a internetului din Europa. Vă simțiți mândrii, nu-i așa? Nici eu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.