Un fost programator Mozilla ne oferă sfaturi de securitate

Robert O’Callahan – ce a părăsit grupul Mozilla anul trecut, a vorbit într-un post pe blogul său despre software-ul antivirus otrăvitor și i-a sfătuit pe cei care rulează o versiune actualizată a Windows să dezinstaleze orice software de securitate non-Microsoft.

În postul său, acesta menționează faptul că există puține dovezi căm că software-ul antivirus non-Microsoft ar îmbunătăți securitatea PC-urilor, evidențiind că recentele bug-uri descoperite de către echipa de securitate Google Project Zero arată că multe produse antivirus utilizate pe scară largă expun utilizatorii riscului de atac.

Acum, că am părăsit Mozilla de ceva timp, este sigur pentru mine să spun: producătorii de software antivirus sunt teribili; nu cumpărați produse software antivirus și dezinstalați-le daca deja le aveți (exceptand Windows pentru Microsoft). […] În cel mai bun caz, există dovezi neglijabile că marile produse AV non-Microsoft oferă o îmbunătățire netă a securității. Cel mai probabil acestea dăunează securității în mod semnificativ; spre exemplu, bug-urile din produsele AV enumerate de Google Project Zero. […] Aceste bug-uri indică nu doar că lasă produsele expuse multor vectori de atac, ci și că, în general, dezvoltatorii lor nu urmează practicile standard de securitate.“ a declarat O’Callahan în acest post.

Avertismentul lui O’Callahan vine la doar două luni după ce Eugene Kaspersky a acuzat Microsoft de practici anti-concurențiale și de faptul că și-a pus clienții în pericol cu atitudinea sa referitoare la protecția antivirus. Dacă doriți să-l urmăriți pe Robert, accesați pagina sa de Twitter cu încredere.

Este adevărat că este greu să găsești o soluție antivirus care să consume puține resurse, dar să-și facă și treaba. Pe lângă o soluție antivirus noi recomandăm și am recomandat Zemana ca soluție anti-malware, tocmai din acest motiv: iși face treaba și consumă puține resurse, oferind protecție în timp real. Voi ce soluție antivirus folosiți?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.