Rensenware ransomware e un malware diferit

Că tot am scris de dimineață despre hackerașul care a pornit 156 de sirene simultan și a trezit întreg Dallas-ul

Un individ cu abilitați tehnice și prea mult timp liber a creat rensomware ransomware, un malware de tip ransomware care criptează fișierele utilizatorilor, dar nu solicită o recompensă pentru deblocarea lor.

În loc de plată în bitcoin, malware-ul cere utilizatorilor să ajungă la scorul de 0.2 miliarde la nivelul Lunatic al jocului TH12 – Undefined Fantastic Object, lucru destul de greu de realizat de către cei ce nu gameri înrăiți.

Dar partea interesantă abia acum începe. Creatorul rensomware ransomware, ce postează pe Twitter cu pseudonimul Tvple Eraser, și-a pus cenușă în cap și s-a dat de ceasul morții, asumându-și faptul că gluma era deplasată și a încercat să îndrepte lucrurile. L-a lovit conștiința… sărăcuțul.

Ei bine, hackerașul nostru a eliminat codul sursă al rensenware ransomware de pe Github și a creat un utilitar de decriptare, care păcălește jocul ca și cum victima ar fi ajuns la scorul necesar pentru decriptarea datelor.

Eu unul, fost jucător amator de Counter Strike 1.6 nu mi-aș dori să îmi cripteze datele o astfel de aplicație, conștient fiind de faptul că nu aș avea răbdarea și probabil nici abilitățile necesare pentru a ajunge la nivelul ce-mi permite să decriptez fișierele.

Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta de pe Techspot.com. Pentru informații despre feluri în care puteți evita infectarea calculatoarelor cu virușii de tip ransomware citiți articolul ăsta.

Rensenware ransomware e un malware diferit

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.