Remote Desktop Manager pentru Windows și Linux

Când vine vorba de administrarea conexiunilor de tip Remote Desktop, nu-mi place să folosesc Remote Desktop Connection din sistemul de operare Windows, deoarece trebuie de fiecare dată să scriu adresa IP și portul la care vreau să mă conectez. Am fost atunci nevoit să găsesc un Manager pentru astfel de conexiuni.

În timpul căutărilor mele îndelungate, am găsit cel mai potrivit manager pentru conexiunile remote. Acest program se numește mRemoteNG și este o aplicație gratuită ideală pentru cei care au nevoie de conectare pe mai multe servere prin intermediul RDP și nu numai. Aplicația suportă ca protocoale: RDP, VNC, SSH versiunea 1, SSH versiunea 2, Telnet, Rlogin, RAW, HTTP, HTTPS, ICA. Puteți descărca aplicația gratuit de aici, iar mai jos aveți un screenshot pentru a vă face o părere despre aplicație.

mRemoteNG - remode desktop manager

Când vine vorba despre un manager de conexiuni de tip remote desktop pentru Linux trebuia deci să găsesc o aplicație aproape asemănătoare, și m-am oprit la Remmina tot o aplicație gratuită (cum sunt peste 99,99% dintre aplicațiile pentru Linux). Pentru a instala Remmina o să avem nevoie să deschidem terminalul și să scriem următoarele linii în acesta, urmate de tasta Enter. Comenzile funcționează pe Ubuntu, Linux Mint și sistemele derivate:

sudo apt-add-repository ppa:remina-ppa-team/remina-next
sudo apt-get update
sudo apt-get install remina remina-plugin-rdp libfreerdp-plugins-standard

Remina are instalat predefinit protocolul RDP, SSH și SFTP, dar puteți instala și alte pluginuri daca vă sunt necesare. Pentru a vedea o listă cu pluginuri disponibile, scrieți apt-cache search remina-plugin în terminal. Pentru mai multe informații cu privire la Remmina, accesați pagina oficială a aplicației. Pentru a vă face o idee cu privire la aplicație, voi atașa mai jos câteva poze.

Remmina - remote desktop manager Linux

Remmina - remote desktop manager Linux

Pentru conectare cu Remmina, se face dublu click pe conexiune, apoi se accepta certificatul din fereastra pop-up.

Voi ce manageri de conexiuni de tip remote desktop folositi și de ce îi preferați? Noi v-am spus soluțiile noastre, așteptăm și părerile voastre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.