Reddit video player – noua platformă video lansată

Website-ul Reddit, ce are peste 48 milioane de vizitatori pe an a lansat un nou player video, ce permite utilizatorilor să încarce direct conținut video. Reddit video player a fost testat în peste 200 de grupuri de comunitate denumite subreddits.

Compania a declarat într-un post că: “înainte de această lansare, creatorii de conținut trebuiau să treacă printr-un proces de durată pentru a posta clipuri video, folosind terțe platforme de găzduire, copiind URL-uri și împărtășindu-le drept postări“. Aceasta a continuat: “acest lucru a împiedicat mulți utilizatori, în special pe cei care înregistrează videoclipuri pe telefoanele lor și care își doresc să le împărtășească rapid pe subreddit-urile preferate“.

Dacă s-ar pune problema potențialelor venituri ce ar surveni din publicitate – în cazul în care compania ar încorpora anunțuri în conținutul utilizatorilor – acestea ar fi absolut semnificative. Această declarație îi aparține analistului Lauren Foye din cadrul companiei Juniper Research. Deci platforme precum Youtube sau Facebook ar avea concurență la acest capitol.

Totuși compania Reddit s-ar putea lovi de aceleași probleme pe care uneori le întâmpină și alte rețele de socializare precum Facebook, Twitter sau Instagram. Aceasta ar implica și un spațiu mai mare de stocare pentru tot conținutul video, servere de calitate pe care se pot baza utilizatorii. Nu se știe încă dacă compania este pregătit pentru acest salt din punct de vedere financiar al investițiilor necesare.

Funcția este momentan disponibilă doar în anumite comunități și nu va fi lansată pe întreg site-ul. Cel puțin nu încă.

Folosiți platforma Reddit în general? Cum vi se pare ideea acestora de a permite utilizatorilor să încarce conținutul video direct pe website-ul lor?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.