Apple va produce iPhone-uri din materiale reciclabile

În următorii ani, Apple intenționează să înceteze să mai folosească produse minerale în dispozitivele sale și să utilizeze în schimb surse regenerabile și materiale reciclabile. Informații despre reciclare Apple putem găsi și pe website-ul oficial al producătorului.

După ce s-a confruntat cu critici agresive la modul în care obține materialele actuale, producătorul Apple analizează modul în care ar putea produce dispozitive din materiale 100% reciclabile.

Ne îndreptăm către un lanț de aprovizionare cu buclă închisă. Ne dorim ca într-o zi să putem să construim noi produse doar din materiale reciclate, inclusiv folosind vechile noastre produse“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

În prezent, doar o mică parte din materialele folosite sunt reciclate – și acest lucru sunt ferm convins că nu se întâmplă doar la Apple. Compania a dorit să se asigure că poate găsi modalități de a folosi următoarele materiale reciclate: cobalt, aluminiu și staniu. A ajuns astfel la concluzia că una dintre cele mai bune surse din care poate să obțină aluminiul reciclat este chiar aceea de a le extrage din propriile produse și procese. Staniul ar putea la fel de bine folosi piața existentă de reciclare care întrunește standardele de calitate ale companiei Apple. Compania nu a găsit încă modalități de a recupera cobaltul din bateriile sale Litiu-Ion sau din reciclare, dar caută soluții pentru aceasta.

Liam a fost lansată anul trecut, respectiv o linie e roboți care poate dezasambla și sorta componentele iPhone-ului 6. Producătorul Apple a declarat că „cu două linii Liam în funcțiune putem descompune până la 2,4 milioane de telefoane într-un an.

Statistic vorbind, Apple a declarat că pentru fiecare 100 000 de dispozitive iPhone 6, Liam are potențialul de a recupera 1,9 tone de aluminiu, 800 kg de cupru, 0,3 kg de aur, 0,4 kg de metale din grupul platinei, 7 kg de argint, 55 kg de staniu, 550 kg de cobalt, 24 kg de „elemente rare“ (orice ar însemna asta pentru Apple), 3,5 kg de Tungsten și 2,5 kg de tantal.

Dacă doriți să aflați mai multe despre programul de reciclare Apple și returnare a produselor Apple, puteți accesa acest link și selecta apoi limba română. Sfatul nostru este să reciclați cam tot ce puteți, de la produse electronice și electrocasnice, până la hărtie și sticlă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.