Recenzie – cablu de incarcare USB 3 în 1

Recent ne-a venit o comandă de pe Gearbest, iar printre produsele comandate se afla și un cablu de incarcare USB 3 în 1. Produsul vine în 4 culori: negru, alb, albastru și roz.

cablu de incarcare USB - albastru

Din motive mai mult sau mai puțin obiective am achiziționat două culori: cel albastru și cel negru. Cum nu puteam să las cablurile să atârne, am mai achiziționat împreună cu cablurile respective și un organizator de cabluri pe care îl voi posta la finalul acestui articol.

cablu de incarcare USB - negru

Referitor la cablul de incarcare USB 3 în 1, acesta vine cu un port USB 2.0, iar la celălalt capăt vine cu un cablu 8 pini (pentru dispozitive mobile iPhone de la 5 în sus, iPod-uri sau iPad-uri ce suportă încărcare prin 8 pini); un cablu cu Micro USB (pentru marea majoritate a dispozitivelor Android, în special cele vechi) și un cablu de tip C (pentru dispozitivele mobile Android mai noi). Lungimea cablului este de 1,2 m iar materialul este unul rezistent.

Partea negativă este faptul că deși scrie că suportă și transfer de date, nu face asta. Suportă însă încărcarea rapidă.

La o măsurare cu două dispozitive mobile (un iPhone 5 și un Lenovo A806) și o baterie externă (cu ajutorul testerului USB achiziționat)… prin portul USB de 2,1A se consuma aproximativ 1,2-1,3 A. Dacă vă decideți să folosiți un încărcător în locul bateriei externe, aveți grijă la amperaj. Presupun că dacă aș fi conectat și un dispozitiv mobil Android ce suporta încărcarea prin tipul C al cablului, aș fi ajuns deja să supra-solicit cablul.

Referitor la organizatorul de cabluri, acesta este magnetic, iar sistemul de prindere este cu bandă dublu adezivă. Se potrivește de minune cu cele 3 cabluri, după cum se poate observa în poza de mai jos. Link-ul cu informațiile complete ale organizatorului pentru cabluri USB găsiți aici.

organizator cablu de incarcare USB

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.