Știu că vremurile nu ne sunt favorabile acum, dat fiind că stăm în casă, dar… am vrut de foarte mult timp să scriu despre asta. Să tot fie mai bine de 3 luni de când i-am cumpărat cadou neveste’mii o brățară de activitatea Xiaomo Mi Band 3, drept cadou de Moș Nicolae dacă-mi aduc bine aminte.
Data lansării pentru Xiaomi Mi Band 3, a fost parcă pe undeva prin luna Mai 2018 – deci mai este puțin și se fac 2 ani. Pentru ce avea nevoie nevastă’mea este totuși o brățară bună.
Ce mi-a plăcut la brățara de activitate Xiaomi Mi Band 3
- prețul: ieftin spre deosebire de fosta mea brățară de activitate de la Beurer. A fost undeva la vreo 100, dar cred că o puteți achiziționa și mai ieftin.
- bateria: cu toate notificările pornite, ținea undeva la 16-18 zile.
- rezistentă la apă: până la 5 atmosfere zic ei (sau 50 metri). Ideea e că a putut să spele nevastă’mea vasele și să nu-mi facă griji de faptul că s-a udat puțin brățara.
- accesorii: am putut să-i cumpăr neveste’mii brățări cu diverse modele (fluturași, floricele etc.). A fost maxim de încântată de asta. Acum poate asorta brățara cu ținuta.
- monitorizare: puls și somn, relativ corecte.
- utilă și lejer de purtat (nu este incomodă).
- alarmă: setată ca urgență dimineața. Vibra brățara până când mă trezeam eu și nevastă’mea cu brățara pe mână tot nu se trezea.
- aplicația: Mi Fit (Android / iOS) foarte ușor de folosit.
Ce NU mi-a plăcut la brățara de activitate Xiaomi Mi Band 3
- contrastul: cam slab dacă este foarte soare afară, deși era dat la maxim – abia puteam distinge ce scria pe ecran.
- măsărarea pașilor: incorectă. Dacă stătea nevastă’mea pe loc și dădea din mâini (gesticulând că nu am spălat eu vasele sau mai știu eu ce), îi contoriza ca și cum ar fi făcut pași.
- nu vibrează în momentul în care s-a pierdut conectivitatea cu telefonul – ci afișează doar o mică pictogramă.
- dificultate la încărcare: e o adevărată luptă să scot ecranul din brățară și să-l împing în încărcător. Norocul meu este că trebuie să fac asta doar de maxim 2 ori pe lună.
- monitorizare somn în timpul zilei: inexistent. Dacă spre exemplu dormi după-amiază, brățara nu monitorizează asta. Am găsit eu mai apoi ceva din aplicația Mi Fit, unde îî dai tu manual să monitorizeze somnul, dar nu știu dacă este la fel de precis ca monitorizarea automată.
- pentru a beneficia de toate funcțiile ei, trebuie neapărat să ai telefonul în limba engleză.
Specificații tehnice ale brățării Xiaomi Mi Band 3- conform producător
- display: OLED monocrom de 128 x 80 px (0,78 inch).
- bluetooth: versiunea 4.2 BLE.
- capacitate baterie: 110 mAh.
- compatibilitate: cu iOS 9 sau mai recent și de la Android 4.4 în sus.
- funcții: ceas, alarmă, alertă SMS, alertă de sedentarism, vreme, apelant, alte notificări.
- monitorizare: pași, distanță parcursă, calitate a somnului, calorii arse, ritm cardiac.
- greutate: 20g.
Să fiu sincer cu voi, eu unul mi-am luat fix după chestia asta versiunea a 4-a, dar asta este o altă poveste. Voi ce experiență ați avut cu brățara de activitate Xiaomi Mi Band 3? Puteți împărtăși cu noi sau alți utilizatori, folosind secțiunea de comentarii de mai jos.