Qualcomm a anunțat Centriq 2400, un procesorul ARMv8 cu 48 de nuclee, pentru servere

Cum am mai explicat și până acum, eu nu cumpăr dispozitive pentru componentele hardware și că așa mă îndeamnă băieții de marketing. Mă gândesc ce am nevoie să facă un anumit dispozitiv, câte resurse mi-ar trebui pentru asta și câți bani sunt dispus să cheltui…

Dar mereu o să prefer brandurile consacrate. Adică, în exemplul de față, o să aleg un Qualcomm mai slab decât un MediaTek mai bun.

Chiar de curând mă gândeam la faptul că Qualcomm abia lansează primul procesor mobil octa-core (procesor ce permite încărcarea telefonului în 5 minute pentru 5 ore de folosință, datorită tehnologiei Quick Charge 4.0), iar băieții ăia de la MediaTek deja au procesoare deca-core lansate.

După care, băieții de la Microsoft ne arată un Windows 10 pe 32 de biți care rulează pe Qualcomm Snapdragon 820, procesor ce folosește arhitectura ARM.

Iar atunci mi-am dat seama că ăsta e modul perfect prin care Qualcomm poate intra pe piața tab-laptopurilor 2-in-1, care vin cu Windows pre-instalat și să aibă o șansă să lupte cu Intel, care dădea cele mai multe procesoare, până acum.

Iar acum, Qualcomm a creat Centriq 2400, un procesor ARMv8 cu 48 de nuclee, pentru servere. Momentan, procesorul este doar un demo, dar acesta va apărea pe piață începând cu a doua jumătate a anului 2017. Pentru mai multe informații, aruncați un ochi aici.

Qualcomm a anunțat Centriq 2400, un procesorul ARMv8 cu 48 de nuclee, pentru servere

Procesoarele ARM sunt diferite de cele pe 64 de biți, deoarece sunt create să consume mult mai puține resurse, eu cred că în câțiva ani, toate marile servere se vor muta pe arhitectura ARM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.