Activați ‘protecția avansată’ (Advanced Protection) de la Google pentru a nu fi hackuiți

Deși Google are funcții avansate precum alerte de login sau autentificare în doi pași pentru securitatea conturilor utilizatorilor, dacă sunteți în continuare nesiguri… compania va introduce funcția de „protecție avansată“ (advanced protection).

Conform unui post, compania Google a anunțat că „am decis să facem acest pas neobișnuit deoarece există o minoritate de utilizatori care pot fi ținte sigure ale atacurilor online“ […] „spre exemplu aceștia pot fi persoane ce pregătesc campanii electorale, jurnaliști care vor să păstreze confidențialitatea și anonimatul surselor sale, sau chiar persoane abuzate într-un fel sau altul ce necesită siguranță“.

Chiar dacă un hacker obține cumva parola contului dvs – folosind atacuri de tip phishing, exploituri de tip zero-day sau prin intermediul spyware-ului – și încearcă să vă acceseze contul Google, nu va reuși să se logheze.

Pentru a activa funcția de protecția avansată sau Advanced Protection de la Google, aveți nevoie de două chei de securitate fizice care funcționeaza pe bază de U2F (Fido Universal 2nd Factor) – ce oferă o autentificare în doi pași bazată pe hardware, ce nu necesită coduri secrete primite prin SMS sau e-mail.

Pentru asta trebuie să accesați această pagină și să achiziționați un stick FIDO U2F USB ($17,99) și un dispozitiv MultiPass Fido ($24,99) de pe Amazon. Nu vă gândiți la bani ci la securitatea contului dvs Google. O dată ce primiți cele două dispozitive vă puteți întoarce pe pagina mai înainte menționată pentru a activa protecția avansată Google.

Google advanced protection

Cum vi se pare noua metodă de securitate Google? Din punctul meu de vedere există și dezavantajul de a nu avea unul sau chiar ambele dispozitive la tine pentru a te loga, dar pentru un maxim de protecție… mi se pare o idee bună.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.