Facebook, Google și Twitter obligate să se conformeze legislației UE

Când vine vorba despre protectia datelor, Uniunea Europeană nu se joacă… motiv pentru care companiile de social media printre care amintim Facebook, Twitter și Google au primit un ultimatum. Acestea vor trebui să-și schimbe termenii de servicii (TOS) pentru a se conforma legislației Europene cu privire a protecției datelor, sau ar putea fi sancționate cu amenzi contravenționale.

Potrivit Reuters companiile au la dispoziție o lună pentru a pune la punct termenii de servicii înainte ca amenzile să fie aplicate.

Comisia Europeană a trimis scrisori companiilor în luna decembrie prin care explicau de ce termenii lor de servicii nu respectă legislația Uniunii Europene privind protecția consumatorilor și că ar trebui să facă mult mai mult pentru a combate fraudele și escrocheriile comise prin intermediul platformelor lor de socializare.

Printre clauzele care se doresc de către Comisia Europeană a fi modificate, s-ar include și o prevedere potrivit căreia utilizatorii pot solicita despăgubiri unei instanțe din California, unde companiile tech au sediul. Ceea ce mai dorește Uniunea Europeană este etichetarea în mod clar a conținutului sponsorizat. De asemenea, se dorește și ca aceste companii să facă mai mult pentru adecvarea conținutului generat de utilizatori.

Un oficial al Comisiei Europene a declarat că alături de autoritățile europene avizate în domeniul protecției consumatorilor, vor „lua măsuri pentru a se asigura că aceste companii de media socială vor respecta regulile Uniunii Europene“.

La cât de mulți bani fac cele 3 mari companii în prezent, nu m-ar mira dacă ar plăti câteva amenzi până să se conformeze regulilor Comisiei și Uniunii Europene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.