76% dintre angajați vor program flexibil și soluții de lucru la distanță, în detrimentul unei mașini pusă la dispoziție de companie

Aruncam un ochi pe BetaNews în timp ce-mi beam cafeaua și am dat peste articolul ăsta. Conform unui studiu realizat de BT, angajații care au posibilitatea să lucreze de la distanță preferă să aibă un program flexibil de muncă, în detrimentul unei mașini, plătită de către angajator, care să-i ia de acasă și să-i ducă la locul problemei.

La sondaj au participat 1500 de angajați din Marea Britanie, Germania, Franța și Spania, iar 76% dintre ei au spus că flexibilitatea orelor de muncă este în top trei priorități, deși uneori e mai greu să faci lucruri remote decât la fața locului. 3 sferturi dintre participanții sondajului au susținut că ar dori să beneficieze de soluții tehnice mai bune pentru video conferințe, mesagerie instantă, control de la distanță sau partajarea ecranului, pentru a muncii mai bine.

Compania la care sunt eu salahor IT, oferă, printre altele, servicii de outsourcing. Asta înseamnă că noi, compania de salahori, gestionăm și rezolvăm problemele de IT ale oamenilor, de la distanță sau la sediul clientului. Într-adevăr, cu minimul ajutor al utilizatorului, care adesea este rugat să restarteze echipamente de rețea sau printare, multe probleme se rezolvă de la distanță, într-un timp mai scurt decât ar dura deplasarea până acolo.

În loc să pierd timp pe drum, să stau blocat în trafic iar clientul să fie nervos pentru că nu am rezolvat problema rapid, aș prefera să lucrez de acasă, să mă pot conecta pe servere și calculatoare usor și să repar ce trebuie. Acum 5-6 ani, soluțiile de remote control erau puține și proaste, iar acum lucrurile sunt mult mai ok, din punctul ăsta de vedere. Și cred că în 5 ani de acum o să fie și mai bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.