Probleme cu driverul nVidia versiunea 372.90

Acum câteva zile, am avut surpriza neplăcută să aflu că până şi cei mai renumiţi producători de plăci video mai dau fail cu driverele pentru produsele lor. De ce spun asta? Deoarece după actualizarea driverului pentru placa video Asus GeForce GTX 950 OC Strix Gaming de 2 GB DDR5 la versiunea 372.90 (din data de 21.09.2016) am început să am probleme.

Sunt un fan al imaginilor pe (cel puţin) 3 monitoare, iar după actualizare driverul video nu mai era în stare să recunoască decât un singur display, cel de pe portul DVI-I. Panică, panică, panică! Iniţial nu mi-am dat seama de faptul că driverul ar putea avea ceva defect, deoarece mi-a mers câteva zile bune, iar problema a apărut după ce am fost nevoit să mut unitatea centrală în altă cameră, ceea ce a presupus să scot toate monitoarele din porturile plăcii video.

 

Tot testând monitoarele separat pe unicul port care mai dădea video-out, constat faptul că monitoarele-mi sunt funcţionale. Apelez apoi la un bun prieten ce are acelaşi tip de placă video, să o aducă s-o testăm pe placa mea de bază – aceeaşi problemă. Testăm placa mea video pe placa lui de bază, nicio problemă – motiv pentru care am făcut un downgrade al driverului video la versiunea 364.51 o versiune stabilă care a funcţionat din prima.

La câteva zile după ce mi-am dat seama de problemă şi nu am găsit absolut nicio rezolvare pe niciun forum avizat, nVidia scoate versiunea de driver 373.06 , pe data de 06.10.2016.

GG nVidia!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.