Probleme în Chrome Beta la accesarea paginilor HTTP cu parolă

De când cu versiunea stabilă 55 a browserului Google Chrome și blocarea conținutului Flash pe majoritatea website-urilor, compania mai face un pas spre o accesare securizată pe internet a paginilor web. Paginile HTTP ce conțin câmpuri de parole sau câmpuri pentru introducerea datelor cardurilor de credit vor avertiza utilizatorii cum că paginile respective nu sunt securizate.

Google Chrome versiunea beta 56 va veni cu multe funcții pentru dezvoltatorii web, dar funcțiile de securitate îndreptate către end useri sunt mult mai importante. Această funcție vine în ajutorul utilizatorilor, deoarece cei mai mulți dintre aceștia nu știu la ce risc se expun atunci când introduc date sensibile pe paginile care nu sunt securizate, respectiv cele cu conexiune HTTPS.

chrome not secure

În viitor, Google va marca aproape toate website-urile în acest mod, dar momentan face pași mici spre acest lucru.

Un alt interes al celor de la Google este acela că își îndreaptă atenția ca prin Google Chrome Beta să îi ajute pe dezvoltatori să efectueze conectarea pe dispozitive prin intermediul Bluetooth-ului folosind un cod JavaScript prin intermediul API-ului Bluetooth. Nu mi se pare prea sigură această funcție, dar probabil că dezvoltatorii web găsesc utilă această funcție.

Pentru o listă completă de funcții ale browserului Chrome 56 beta, accesați blogul oficial Chrome aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.