Preturile din AppStore s-au marit pentru utilizatorii din România

Preturile din AppStore s-au marit și au fost confirmate de către Apple de săptămâna trecută pentru țările din Europa. Puteți citi decizia oficială Apple accesând acest link.

N-am nimic împotriva măririi prețurilor din AppStore, dar când vine vorba despre piața de desfacere din România și când mă gândesc la salariile noastre… parcă nu-mi pică prea bine să știu că o aplicație ce costa € 0,99 acum costă € 1,09… nu-mi place. Am observat deja această creștere la IAP-uri (In App Purchase-uri) în cele câteva puținele jocuri pe care le am instalate.

Nu este prima oară când Apple face asta, în luna Ianuarie a anului curent crescând prețurile pentru utilizatorii din Marea Britanie cu peste 25%, în urma căderii dramatice a Pound-ului (moneda Marii Britanii) după rezultatele referendumului Brexit.

Uite așa se face că acum aplicațiile ce costau € 0,49 costă acum aproape dublu, adică € 0,99.

Mai multe informații cu privire la aceste schimbări recente ale AppStore-ului abia am găsit pe 9to5mac.

Voi ce părere aveți despre Apple și noua decizie a acestora? Încercați să nu o gândiți din punctul de vedere al celorlalte țări din Europa, ci doar din punctul de vedere al utilizatorilor care chiar achiziționează aplicații din AppStore și se află în România. 

preturi mai mari appstore

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.