Premium Assurance pentru Microsoft Windows Server și SQL Server

Cei de la Microsoft au adăugat o nouă opțiune de licențiere pentru Windows Server și Server SQL. Aceasta extinde suportul tehnic cu șase ani.

Suportul adițional a fost denumit „Premium Assurance“ și va fi disponibil pentru Windows Server 2008 și SQL Server 2008, cât și pentru versiunile ulterioare. Cei de la Microsoft au anunțat într-o postare pe blogul lor faptul că întreprinderile pot achiziționa cel mai devreme o extensie a suportului la începutul anului 2017.

Cele mai vechi produse eligibile sunt Windows Server 2008 și 2008 R2, precum și SQL Server 2008 și 2008 R2, acestea având cele mai presante date de retragere: ianuarie 2020, respectiv iulie 2019. Spre exemplu dacă adăugați suportul adițional Premium Assurance la o licență Windows Server 2008, suportul prelungit va fi valabil până în anul 2026.

Foarte important de știut este faptul că Premium Assurance se va ocupa doar de acele actualizări de securitate care remediază defecțiuni critice și importante.

După cum era de așteptat, Microsoft folosește un mic truc – folosit adesea în marketing – pentru a determina companiile să aleagă această opțiune. O reducere va fi oferită pentru achiziționarea Premium Assurance, reducere începând de la 5%. Suma plătită se reduce cu 7% dacă oferta va fi achiziționată din iulie 2017 până în iunie 2018. Suma va ajunge la 9% daca apoi oferta va fi prelungită cu încă un an, ajungând apoi la o reducere de 12% pentru prelungirea ofertei începând cu iulie 2019.

Ce părere aveți despre această opțiune? Credeți că Microsoft încearcă doar să se redreseze financiar?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.