Popcorn Time este un virus de tip ransomware atipic

Popcorn Time (fără nicio legătură cu aplicația de piratat filme) este un virus de tip ransomware care se comportă diferit față de ceilalți cunoscuți până acum. Acesta criptează datele și le decriptează gratuit, dacă victima infectează alți doi utilizatori (care la rândul lor plătesc recompensa).

Dacă este introdusă o cheie greșită de decriptare, virusul începe să șteargă din fișierele criptate. Noul virus folosește extensia .filock și criptează documentele text și pozele utilizatorilor.

Cheia de decriptare poate fi cumpărată, ca la orice ransomware obișnuit, plătind echivalentul a 770$ în bitcoini. Eu unul nu aș plăti atâția bani să recuperez manelele și pozele cu mine în cucu’ gol pe care mi le-au făcut părinții când eram mic și stăteam sub umbrelă, la mare, dar… Cine știe ce date au alții.

Creatorii virusului sunt niște studenți cinstiți din Siria, care vor să strângă niște bani pentru a bombarda creștini ajuta oameni nevinovați.

Ei bine, cum atacurile de tip ransomware au crescut semnificativ în ultimul an, vă recomand să achizițioanți o licență de Zemana AntiMalware, cea mai bună soluție anti-ransomware existentă pe piață, cu doar 39.95 lei pe an.

De asemenea, eu vă recomand să citiți și articolul CryptoLocker: Ce este, cum ne ferim de el, cu ce antivirus îl eliminăm și ce facem cu fișierele criptate, pentru a afla mai multe despre amenințările de tip ransomware, cum să vă feriți de ele și ce să faceți dacă sunteți infectați cu ele.

Navigați responsabili, ochii în 4 la mailurile ciudate și achiziționati Zemana. Merită.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.