Cererea prea mare pentru telefoanele Pixel le face aproape imposibil de achizitionat

După cum probabil știți, eu sunt un fan declarat al dispozitivelor Nexus, și am fost foarte supărat când Google a anunțat că încheie producția acestor telefoane pentru a lansa gama Pixel.

Ei bine, chiar și așa le-am tot urmărit și, din punctul meu de vedere, chiar sunt o alternativă la Samsung Galaxy sau telefoanele Apple. Google a dovedit de-a lungul timpului că știe să facă treabă bună, Android-ul e oricum mai curățel decât la competiție, iar fabricarea și asamblarea e făcută de către cei de la HTC.

Deși au avut câteva probleme cu sunetul și camera, telefoanele Pixel s-au vândut ca pâinea caldă, astfel că acum sunt foarte greu de procurat, iar pe Amazon un Pixel XL se vinde cu $1500.

Momentan, pe Google Play Store modelul Pixel XL este indisponibil, indiferent de culoarea selectată sau capacitatea de stocare 32GB sau 128GB. Chiar și telefonul Pixel obișnuit e greu de achiziționat, dacă se comandă acum, telefoanele vor fi livrate în februarie-martie. Cel mai probabil este o problemă cu producția, cei care asamblează dispozitivele cred că nu reușesc să facă suficient de multe dispozitive, pentru a onora toate comenzile.

Google a mai cochetat cu piața telefoanelor cam 3 ani de zile, de la momentul în care au achiziționat Motorola și până l-au cedat către Lenovo, dar lipsa de experiență și logistică se cunoaște. Lucrurile s-au comportat identic și cu telefoanele Nexus comandate de pe Play Store, dar alea fiind dispozitive mai de nișă, numărul de comenzi nu era atât de ridicat. Eu am așteptat 3 săptămâni după Nexus 5-ul meu, comandat pe Play Store.

Sunt ferm convins că Google va învăța din greșelile astea și va ajusta tot ce se poate, pentru viitoarele lansări. Momentan, nu și-a propus să rivalizeze cu Apple și Samsung la numărul de dispozitive vândute, eventual doar la profit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.