PermaDelete – șterge-ți fișierele în siguranță pe PC-urile Windows

PermaDelete

PermaDelete este o aplicație de tip OpenSource pentru device-urile ce rulează Microsoft Windows cu ajutorul căreia puteți elimina fișierele securizat de pe PC. Operația de ștergere a sistemului de operare Windows nu face chiar ceea ce s-ar aștepta marea majoritate a utilizatorilor. În loc să șteargă conținutul unui fișier și referința acestuia de pe hard disk, folosind funcția de ștergere nu facem decât să eliminăm referința fișierului / fișierelor, iar conținutul rămâne în continuare pe disk.

Într-adevăr nu pot vedea decât o singură parte bună a acestui aspect și anume faptul că aplicațiile de recuperare date pot recupera parțial sau în totalitate date în cazul in care am șters ceva din greșeală. Acele părți de disk sunt setate să fie scrise din nou, deci datele pot fi apoi supra-scrise peste fișierele șterse.

PermaDelete nu este prima aplicație de acest gen, printre aplicațiile concurente putem enumera: FileWing Shredder, Hardwipe, Free File Wiper, RightDelete sau Eraser. Nu toate aplicațiile funcționează la fel. Eraser spre exemplu suprascrie spațiul liber în așa fel încât datele șterse nu mai pot fi recuperate.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de aici și este foarte simplu de folosit. Aveți un tutorial destul de ușor cu toate variantele prin care puteți folosi aplicația, pe pagina producătorului. Ne-a plăcut ușurința cu care poate fi folosită aplicația, însă nu o recomandăm în cazul în care aveți SSD-uri deoarece ar putea scurta viața acestuia.

Voi ce aplicații de ștergere a datelor în siguranță folosiți?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.