Patch-ul de securitate împotriva Spectre și Meltdown va fi dezactivat de către Microsoft

Weekendul care a trecut cei de la Microsoft au lansat un patch de securitate împotriva Spectre și Meltdown pentru utilizatorii de procesoare Intel. Breșa de securitate Spectre și Meltdown a fost descoperită la începutul lunii ianuarie și se confirma faptul că anumite chip-uri produce de către Intel și AMD, sau chip-uri construite pe modele ARM au fost proiectate în așa fel încât ar putea permite hackerilor să acceseze informații sensibile precum parole și chei de criptare.

Printre alte simptome ale patch-ului împotriva Spectre și Meltdown putem menționa reporniri neașteptate ale sistemelor și funcționarea mai greoaie a acestora – fapt pe care-l pot confirma și din experiența proprie.

Intel a declarat că patch-urile pentru chip-urile sale „ar putea avea ca rezultat performanțe scăzute, reporniri, instabilitatea sistemului de operare, pierderi de date sau corupere a acestora, comportament imprevizibil al sistemului sau chiar deturnarea datelor de către terți“.

Printre modelele de procesoare Intel afectate enumerăm: Haswell, Broadwell, Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake și Kaby Lake. Alți producători precum AMD și nVidia au răspuns foarte rapid cu patch-uri împotriva Spectre și Meltdown.

Totodată, Intel a anunțat faptul că anul acesta va lansa chip-uri imune la Spectre și Meltdown undeva spre sfârșitul acestui an.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.