Parteneriat între Microsoft și Google pentru Chromebooks

Nu este un secret faptul că Google a adus  aplicații Android pe dispozitivele Chromebook de ceva timp. Aplicațiile Android sunt încă în beta (variantă de testare) pe Chromebooks, și nu toate sunt compatibile cu unele dispozitive Chromebook. Asta poate include suita Microsoft Office care este disponibilă pentru descărcare pe unele dispozitive, dar – conform unor utilizatori – care este imposibil de instalat. Acest lucru a dus la speculații care a făcut unii utilizatori să creadă că Microsoft ar bloca intenționat instalarea aplicațiilor Office pe Chromebooks. Din fericire nu pare a fi acesta cazul.

Compania Microsoft este conștientă de problema de compatibilitate, iar gigantul software a declarat că este „parteneriatul“ cu Google cel care se va ocupa de a oferi „cea mai bună experiență“ pentru utilizatorii de Chromebook. Cu toate acestea, compania are de gând să facă aplicațiile Office compatibile pe toate dispozitivele (care suportă aplicații Android) disponibile general.

Strategia noastră nu s-a schimbat. Pachetul Office pentru Android este suportat pe dispozitivele ChromeOS prin intermediul Google Play Store. În timp ce Google Play pe ChromeOS este în beta, parteneriatul cu Google este responsabil cu livrarea unei experiențe mai bune pentru utilizatorii Chromebook și plănuim să facem disponibile aplicații pe toate dispozitivele compatibile“ este declarația oficială a celor de la Microsoft.

Aplicația Microsoft Office este și va fi cu siguranță una dintre cele mai importante aplicații de pe Chromebook și nu numai. De luat în considerare faptul că suita Office nu va fi disponibilă gratuit pentru unele dispozitive, în funcție de suprafața de redare. La fel ca Office pe oricare platformă sau dispozitiv, veți avea nevoie de un abonament lunar Office 365 în cazul în care aveți un ecran mai mare de 10,1″. Cele mai multe Chromebook-uri au ecranul mai mare de 10,1 inchi, deci putem vorbi în mod clar despre plata unui abonament lunar pentru a folosi aplicațiile Office pe aceste dispozitive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.