Recenzie – Pandora Mobile Antivirus (Zemana)

Deși Zemana este un produs foarte bun pentru laptopuri sau desktopuri, chiar și pentru tabletele care vin cu tastatură și sistem de operare Windows 8.1 preinstalat… când vine vorba despre soluția antivirus pentru dispozitivele mobile sau tabletele ce vin cu Android, eu unul am fost dezamăgit.

Nu știu dacă Răzvan a menționat faptul că o dată cu achiziționarea unei licențe plătite Zemana pentru desktopuri sau laptopuri, veți primi gratuit și o licență pentru Pandora Mobile Antivirus (Google Play Store), respectiv Zemana pentru Android, valabilă tot un an de zile de la activare. Din câte am observat, nu au soluție antivirus și pentru iOS.

Pentru testul următor am folosit cel puțin un APK ce știam că ar conține un malware, APK pe care doar l-am copiat pe cardul de memorie extern.

După instalarea și activarea licenței de un an, am scanat dispozitivul mobil în modul Fast Scan cât și în modul Full Scan, dar de fiecare dată nu mi-a găsit niciun malware pe telefon. La o analiză mai amănunțită și comparând cu o soluție antimalware gratuită, respectiv Malwarebytes – care a reușit să-mi găsească aproximativ 7 aplicații malware… am presupus că Zemana, sau Pandora Mobile Antivirus nu scanează și unitățile externe de stocare precum cardurile de memorie.

Rezultate Fast Scan – Zemana

Pandora Mobile Antivirus (Zemana)
Pandora Mobile Antivirus (Zemana)
Rezultate Full Scan – Zemana

Recenzie - Pandora Mobile Antivirus (Zemana)
Rezultate scanare cu altă soluție antivirus – Malwarebytes

Recenzie - Pandora Mobile Antivirus (Zemana)
Recenzie - Pandora Mobile Antivirus (Zemana)

Compensând cu faptul că Zemana pentru PC-uri face o treabă bună și după achiziția unei licențe primiți și Zemana pentru Android (oarecum gratuit), nu pot avea prea mari pretenții de la soluția antivirus pentru mobile. Într-adevăr scanarea Full a durat aproximativ de 3 ori mai puțin decât a durat la scanarea cu a doua soluție antivirus, cei de la Zemana garantând o scanare de până la 5x mai rapidă pe pagina Magazinului Play.

Dacă mă întrebați dacă aș recomanda Pandora Mobile Antivirus, răspunsul meu ar fi următorul: este ca oglinda pentru vampiri – știi că vampirul este în camera respectivă și se uită în oglindă, doar că nu-i vezi reflexia. Sper totuși la o îmbunătățire a aplicației pentru mobil în viitorul apropiat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.