Organizare personală: Cum am învățat să nu mai strâng vase murdare în chiuvetă

Când m-am mutat singur la garsonieră, mi-am propus să îmi cumpăr câte 3 pahare, 3 farfurii, 3 căni, 3 castroane, câte 3 din fiecare obiect ce se poate încadra în categoria veselă.

Ei bine, după mai puțin de 2 săptămâni de stat singur, am ajuns să am două seturi de vase + câte 3 din fiecare element, pe care le aveam inițial. Iar ca un om ocupat incapabil să își facă timp pentru lucrurile de casă, spălam vasele, evident, doar când nu mai aveam loc în chivetă să pun altele noi, sau când efectiv nu mai aveam cu ce mânca (cu excepția situațiilor când aveam musafiri și trebuia să trag repede o spoială de organizare în bucătărie, ca să nu fac impresie proastă).

Deși am conștientizat situația, nu m-am gândit la o soluție până într-o zi, când am observat că toți colegii de muncă ce au “vasele lor” le spală după masă (că n-au altele), iar ceilalți ce le folosesc pe cele ale firmei, le lasă în chiuvetă mereu. În momentul ăla m-a lovit soluția la problema mea: să îmi cumpăr câte un obiect de veselă diferit de cele pe care le am și să le folosesc doar pe alea.

Deși sunt genul care încearcă să rezolve progresiv problemele, situația asta nu se putea rezolva decât “dintr-o dată”. Primul lucru pe care l-am făcut în ziua respectivă a fost să mă duc la Carrefour să cumpăr vase noi. Nu am găsit toate aceleasi culoare, nu voiam sub nicio formă un set de câte 6 sau 8, astfel că am încercat o abordare mai hipsterească, adică să cumpăr  toate culorile posibile.

Am luat așa:

  • castron mare și castron mic
  • farfurie mica, farfurie mare, farfurie uriașă și farfurie de ciorbă
  • castron cu toartă (ca o cană mai mare)
  • pahar mare de apă și pahar mediu
  • cană de cafea și cană de ceai

Între timp, problema mea s-a rezolvat, spăl vasele pe care le folosesc ori după masă, ori înainte să mănânc a doua oară (pentru că nu am voie să iau din celelalte, și oricum le țin separat, ca să mă țin departe de tentații).

Știu, puteam cumpăra o mașină de spălat vase, dar din păcate nu am loc în bucătărie pentru așa ceva. Ăla e primul lucru pe care îl voi cumpăra când mă voi muta într-un apartament mai mare.

Cum am învățat să nu mai strâng vase murdare în chiuvetă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.