Un nou parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei 5G

Orange și Ericsson lucrează deja la dezvoltarea și testarea anumitor cazuri de utilizare 5G. Aceste teste se vor baza pe tehnologia 5G a Ericsson și pe rețeaua Orange. Experimentele serviciilor respective ar putea începe în anul 2017.

Parteneriatul dintre cele două companii va pune bazele pentru modalitățile în care va putea fi folosită noua tehnologie 5G, cât va genera și proiecte pilot și validări de concepte la nivel european.

Eforturile vor fi concentrate mai ales pentru cazuri de utilizare precum:

  • IoT (Internetul tuturor lucrurilor, sau Internet of Things)
  • Soluții de acoperire mobilă extinsă
  • Access la internet wireless  multi-gigabit în zone rurale și suburbane.

Colaborarea va include:

  • dezvoltarea soluțiilor de tranziție de la 4G la 5G
  • soluții pentru eficientizarea consumului de energie și reducerea costurilor
  • utilizarea tehnologiilor de tip SDN (Software Defined Network) și NFV (Network Function Virtualization)

Alain Maloberti, Senior Vice President al Orange Labs Network a spus: „Ambitia noastra este sa ne pregatim pentru lansarea 5G din 2020. […] Cu ajutorul Ericsson vom crea pentru clientii nostri o retea solida, capabila sa livreze o gama larga de servicii, de la viteze mari de date pana la servicii specializate pentru orase si industrii.“.

Arun Bansal, Senior Vice President și Head of Business Unit Network Products al companiei Ericsson a declarat: „5G nu va fi construit doar pentru consumatorii care au nevoie de o experienta de neegalat oferita de dispozitivele lor conectate, dar si pentru digitalizarea industriilor si societatii. Tocmai de aceea, ne unim fortele cu Orange pentru a transforma acest lucru in realitate. “.

Cum vi se pare această colaborare între Orange și Ericsson? Până în prezent nu am avut nicio experiență neplăcută cu dispozitivele celor de la Ericsson, și cateva mici experiențe neplăcute cu cei de la Orange… Sper totuși ca acest proiect să fie bine testat și implementat de către cele două companii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.