Opera 44 Dev aduce câteva funcționalitați noi

După cum probabil știti, programatorii din spatele browserului Opera folosesc trei “ramuri” de dezvoltare în care introduc noi funcționalitați. Întai îmbunătățesc versiunea “Dev”, care este cea mai instabilă, după care funcționalitațile sunt mutate în varianta “Beta”, ca mai apoi să ajungă și în varianta stabilă a browserului de internet.

Ei bine, Opera 44 Dev a primit o nouă interfață grafică, numită Reborn UI (user interface), asemănătoare cu intefața OperaNeon.

Noua interfată impresionează plăcut ochiul, cu modificările aduse la taburi, sidebar și ecranul de start speed dial. Începând de acum, Opera va fi disponibil în două culori, una deschisă și una închisă, iar culoarea interfeței și imaginea de fundal a browserului pot fi modificate din Themes.
Opera 44 Dev aduce câteva funcționalitați noi://i.imgur.com/r3YQXbF.gif” />

Sidebar-ul permite accesarea ușoară a semnelor de carte, a istoricului și a extensiilor, dar nu numai. Pe lângă noua interfață, ultima versiune de Opera permite folosirea unui tab încărcat cu Messenger.com (chatul de Facebook) în paralel cu celelalte, fără a mai comuta între ele. De asemenea, acesta vine și zero-click installer ce permite instalarea Opera cu opțiunile default folosind un singur click.

https://i1.wp.com/i.imgur.com/BTghR4N.gif?w=1280

Pentru mai multe informații, aruncați un ochi pe blogul oficial. Versiunea Opera 44 Dev se descarcă gratuit de aici.

Eu unul chiar sunt încântat de noile funcționalități cu care vine Opera. Iar funcția de Facebook Messenger e chiar mișto, pentru cei ce folosesc Messenger.com pentru chat.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.