Open VPN versiunea 2.4.0

Comparând cu versiunea precedentă 2.3.14, versiunea 2.4.0 a Open VPN vine cu îmbunătățiri majore, funcții sau buguri fixate. Începând de ieri, versiunea cea nouă poate fi descărcată de pe website-ul oficial și este un motiv foarte bun să o instalați ca actualizare, dacă deja folosiți Open VPN.

Open VPN v2.4.0

Producătorii au pus la dispoziție atât un installer pentru sistemele de operare Windows, GUI, fișierele sursă, iar utilizatorii Linux pot actualiza folosind managerul de actualizări ai distribuției lor.

Pentru schimbările majore aduse acestei versiuni, vă recomandăm să citiți întregul log al schimbărilor accesând acest link, o să aduc în discuție numai câteva lucruri care mi-au atras atenția la această actualizare:

  • au fost adaugați tokeni de autentificare
  • redirect pentru Gateway pe IPV6
  • posibilitatea configurării unui proxy http în interiorul fișierului config
  • management client, pentru Keychain-ul Mac OS X
  • suport pentru platforma Android

Anumite funcții sunt specifice Windows, cum ar fi serviciul interactiv denumit OpenVPNServiceInteractive, care pornește o dată cu sistemul de operare. Partea bună a acestui serviciu este faptul că poate restarta procesele OpenVPN care au crashat, și funcționează de minune cu versiunile mai noi ale sistemului de operare Windows. În vechile versiuni, daca un serviciu crăpa, trebuia restartat manual sau pornit manual de către utilizator.

Ce aplicații pentru VPN folosiți și de ce? Lăsați un comentariu mai jos cu alegerea voastră. În funcție de tipul de conexiune (pentru o companie, sau pentru uz personal), eu am ales BetterNet – doar în uz personal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.