Oamenii folosesc asistenții virtuali acasă și în mașină

Se pare că am rămas setat pe asistenții virtuali. Deși eu nu folosesc OK Google, asistentul disponibil pe Nexus 5X-ul meu, am tot încercat să mă gândesc în ce situații aș avea nevoie “să vorbesc cu telefonul”.

Până acum, mă impresionează doar MIKA, asistentul virtual pentru mediul business la care lucrează Nokia, cu scopul de a ușura munca celor ce lucrează în industria telecom.

Cei de la BusinessInsider prezintă o statistică interesantă, pe care o pun și eu aici.

Oamenii folosesc asistenții virtuali acasă și în mașină

Conform statisticii, 51% dintre utilizatori folosesc asistenții virtuali când sunt în mașina – probabil la volan. Are sens, e mai simplu să strigi “Siri, call Daniel” sau “OK Google, what time is it?”, decât să butonezi telefonul în timp ce conduci. Deci în mașină, un astfeld e asistent chiar poate fi util.

39% dintre utilizatori folosesc asistenții virtuali acasă. Să zicem că e întuneric și nu mai știi unde ai pus telefonul, astfel că țipi “Siri, turn on the flashlight” sau, poate speli vasele și rogi asistentul Google să facă *nu știu ce*. OK, să zicem că am găsit și aici argumente pro.

6% dintre utilizatori folosesc asistenții în public și 1% dintre ei îi folosesc la serviciu. E ciudat să vorbești cu telefonul mobil în timp ce ești pe stradă sau în locuri unde sunt și alți oameni. Adică acasă, în pajamaua ta comodă poți face asta, sau în mașină, când ești doar tu și volanul, dar când sunt alții de față, … o să zică lumea că ești nebun.

Discuția stă altfel în cazul calculatoarelor sau laptopurilor. Cortana pe laptop, integrat în installerul de Windows sau nu, capabil să închidă calculatorul sau nu, mi se pare maxim de inutil.

Mie OK Google mi se pare cam rudimentar și mai puțin mișto decât Siri, dar se zvonește că Google va face disponibil asistentul creat special pentru telefoanele Pixel și pe dispozitivele din gama Nexus.

O să mă joc puțin cu noul asistent, când va ajunge la mine pe telefon și dacă îmi schimb opinia, editez și articolul ăsta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.