O reclama uTorrent este folosită pentru a instala Malware

O reclama uTorrent bazată pe Flash Player este folosită pentru a instala malware pe calculatoarele voastre prin intermediul unei vulnerabilități. Nu degeaba scrisesem acum ceva timp despre cum să dezactivați reclamele din uTorrent, articol ce a fost actualizat de curând. Nu știm încă sigur dacă vulnerabilitatea Flash are legătură cu cele remediate în luna Ianuarie.

Cum știți dacă sunteți afectați de acest malware? Dacă aveți o soluție antivirus, aceasta vă va notifica despre un virus găsit în locația C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache . Discuții cu privire la această amenințare am găsit atât pe Reddit, cât și pe Bleeping Computer.

Denumirea malware-ului pare a fi Exploit:SWF/Meadgive . Dacă cumva sunteți notificați de antivirus cu privire la această amenințare, rezolvarea pare a fi scanarea intensă cu ADWCleaner, MalwareBytes, HitmanPro, Windows Defender etc. Un utilizator a folosit și comanda de ipconfig /flushdns .

Dacă sunteți utilizatori uTorrent, vă sfătuim să importați fișierul de configurare pus la dispoziție de noi pentru a scăpa de reclamele din aplicație. În acest fel evitați acest malware, dar o scanare de viruși din când în când nu strică (cel puțin o dată pe săptămână).

Notă: este posibil ca și Bittorrent să fie compromis de același malware.

Cu recentele atacuri WannaCry, sau a vulnerabilităților din Windows Defender, cel mai bine ar fi să apelăm la un antivirus plătit sau o soluție anti-ransomware precum Zemana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.