O nouă lansare Facebook

După ani buni de lucru la o reţea socială pentru întreprinderi, Facebook va lansa mâine – 10.10.2016 – la Londra aplicaţia Facebook at Work .

Compania bine cunoscută a trimis deja invitaţii pentru marele eveniment: lansarea unei aplicaţii mobile cât şi un serviciu desktop – aplicaţie ce a fost testată prin ianuarie 2015 .

Facebook at Work:

  • va permite utilizatorilor să organizeze evenimente
  • va permite utilizatorilor să colaboreze la proiecte
  • va permite utilizatorilor să-şi trimită mesaje reciproc
  • va permite utilizatorilor să înfiinţeze grupuri

Toate aceste opţiuni mai sus menţionate au fost concepute pentru a ajuta colegii de muncă să rămână conectaţi şi să partajeze informaţii la fel cum fac cu familia sau prietenii pe Facebook-ul original… de parcă asta ne oprea până acum – faptul că nu aveam încă o platformă strict pentru muncă.

Întotdeauna am spus că Facebook trebuie să se diversifice şi acesta este unul dintre eforturile sale pentru a pătrunde în domeniul enterprise“, a declarat Brian Blau, analist Gartner. “Întreprinderile au fost interesate în instrumente sociale, în măsura în care acestea pot ajuta la rezolvarea problemelor de lucru, cum ar fi facilitarea comunicării şi a proiectelor, însă până acum adoptarea unor comunicaţii pure-play în întreprinderi nu a ajuns la maturitate“.

Totodată un analist din cadrul The Enderle Group – Rob Enderle – spunea că, pentru ca Facebook at Work să aibă succes, această aplicaţie trebuie să fie percepută ca un instrument de colaborare, nu doar ca un instrument de comunicare… aşa cum este Facebook-ul în prezent.

În concluzie, pentru cine are bani de investit într-o aplicaţie total nefolositoare – doar pentru simplul fapt că scrie Facebook – să facă o aplicaţie atunci. Din punctul meu de vedere nu cred că va avea succes.

1 Comment


  1. Nu e musai sa fie inutilă. Depinte cât de tare strică Microsoft LinkedIn :-)))

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.