O nouă era selfie – Hover Camera Passport

Ieri a apărut pe piaţă o cameră care va revoluţiona era selfie. Este vorba despre Hover Camera Passport, o dronă ce are încorporată o cameră foto / video.

Referitor la specificaţiile tehnice, cei de la Zero Robotics – o companie din Beijing au folosit un procesor Qualcom Snapdragon 801 (procesor ce se poate găsi şi pe HTC One M8 sau Samsung Galaxy S5), camera foto de 13 mega pixeli iar camera video filmează 4K.

Printre alte funcţii ale dronei putem enumera:

  • funcţia de auto-urmărire a utilizatorului. Detectează, urmăreşte şi înregistrează în timp ce mergi cu bicicleta, sari în piscină etc.
  • este portabilă, mărimea unui caiet A5.
  • drona vine cu o aplicaţie Android sau iOS prin care o poţi controla. Aplicaţia are opţiuni de a face poze panoramice, a filma panoramic între 90 şi 360 grade.
  • deşi auzisem că altitudinea maximă la care poate zbura este de 2000 m, am citit că de fapt este vorba despre doar 50 m.
  • faptul că este foarte uşoară, fiind construită din fibră de carbon.
  • transferul foarte uşor ale pozelor şi clipurilor.

Unicul inconvenient, ca la orice drone mici este faptul că bateria nu ţine foarte mult, aproximativ 7 minute per încărcare. Bateriile pot fi schimbate foarte uşor, se glidează uşor partea de sus.

Hover Camera Passport

Quadcopterul foloseşte senzori optici şi sonari pentru a se poziţiona şi a se stabiliza. Acesta mai foloseşte inteligenţa artificială pentru a detecta feţe şi / sau corpuri, motiv pentru care nu ai neapărată nevoie de un controller.

Producătorul speră că va reuşi să trimită toate comenzile la timp pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Preţul de vânzare pe website-ul producătorului este de $549 pentru primele două săptămâni de la lansare, apoi preţul urcând la $599, deci o reducere de $50.

Gândiţi-vă că aveţi o cameră de pe un dispozitiv mobil inteligent, singura diferenţă fiind că zboară. Un mic preview puteţi vizualiza in clipul de mai jos.

Pentru un dispozitiv a cărei baterie ţine doar 7 minute, mi se pare scump şi aş alege oricând alternativa mai ieftină – un selfie stick ce nu costă mai mult de $5.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.