Nu veți putea schimba browserul sau motorul de căutare pe Windows 10 S

Deși Windows 10 S este o versiune simplificată a ultimei versiuni lansate de Microsoft, are câteva funcții de care Windows 10 Home nu dispune precum: criptarea hard disk-ului și informațiilor de pe acestea cu Bitlocker, adăugarea în domeniu activ Azure (Active Directory) sau actualizări Windows pentru suport Business. Înainte, pentru a dispune de aceste funcții, era necesară o licență Windows 10 Pro.

La o cercetare mai amănunțită a celor de la TheVerge, se pare că nu numai capacitatea de a instala aplicații strict din Magazinul Windows și imposibilitatea de a instala terțe aplicații (third party) este singura funcție de care nu dispune sistemul de operare Windows 10 S. Totodată se pare că nu puteți schimba browserul prestabilit și nici motorul de căutare.

windows 10 s

Microsoft a menționat că vor putea fi descărcate terțe browsere din Windows Store. Doar că nu le veți putea seta ca prestabilite. Asta înseamnă că orice click pe vreun link, sau vreun fișier html se va deschide întotdeauna în browserul Microsoft Edge. Iar când veți căuta ceva folosind bara de locație Edge sau Cortana, Bing-ul va fi întotdeauna motorul de căutare prestabilit. Puteți deci seta Google-ul, Yandex sau Yahoo ca primă pagină a browserului, dar va dura mai multe click-uri pentru a căuta cu acestea decât ar dura să căutați cu Bing-ul.

Există totuși și o veste bună! Dacă considerați că Windows 10 S este prea restrictiv, puteți deschide setările Windows și alege să schimbați sistemul de operare la Windows 10 Pro, pentru doar $49.

Upgrade Windows 10

Țineți cont de faptul că această schimbare funcționează doar într-o direcție, și o dată ce ați actualizat sistemul de operare la Windows 10 Pro, nu vă mai puteți întoarce la Windows 10 S.

upgrade Windows 10 S to Windows 10 Pro

Deci ce alegeți? Windows 10 S sau Windows 10 Pro ca sistem de operare? Eu unul folosesc Windows 10 Home edition, pentru ca laptopul a venit preinstalat cu acest sistem de operare. Pe desktop mi-am comandat Windows 10 Pro și până în prezent nu am avut probleme cu acesta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.