Nokia lucrează la MIKA, un asistent virtual creat special pentru operatorii telecom

Se pare că toți coloșii tehnologiei investesc în propriul asistent virtual. Apple are Siri, cu care utilizatorii dispozitivelor iMăr se înțeleg de minune, Google a integrat Google Assistant în telefoanele Pixel, iar Microsoft are Cortana.

Chiar și Nokia, care a renăscut din propria cenușă și a intrat de curând pe piața telefoanelor cu Android lucrează la un astfel de asistent. Conform ultimelor informații, asistentul Nokia se va numi MIKA (Multi-purpose Intuitive Knowledge Assistant) și se va adresa doar mediului business.

Nokia a anunțat oficial ieri seară că asistentul virtual la care lucrează va avea scopul de a ajuta operatorii ce activează în telecomunicații să-și rezolve activitățile de zi cu zi mai ușor. După calculele finlandezilor, cei ce vor solicita informațiile către MIKA vor câștiga mai bine de o oră pe zi, pentru a face altceva.

Asistentul virtual a fost creat pentru a combina inteligența augmentată cu învățarea automată, astfel că va putea oferi acces la utilitare, documente și alte informații, după ce va fi învățat să facă acest lucru.

Un alt as din mâneca finlandezilor este Nokia Predictive Repair, un nou serviciu creat tot pentru operatorii telecom, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să reducă costurile și să îmbunătățească calitatea rețelelor. Printre altele, noul algoritm poate preveni problemele hardware cu 14 zile înainte de a se întâmpla,cu o acuratețe de 95%.

Fie că vrem să recunoaștem sau nu, trăim în epoca asistenților virtuali. Până și distinsul Țucărberg de la Facebook lucrează la propriul lui asistent, doar că el are nevoie de asistent pentru a-i face pâine prăjită, a-i deschide ușile când vine beat acasă și a-i spune în fiecare zi că e “material de președinte”.

În altă ordine de idei, mie mi se pare stupid să vorbesc cu telefonul și să îi cer să îmi arate chestii, câtă vreme pot obține asta de 3 ori mai repede folosind touchscreen-ul. Dar un asistent virtual în mediul business se justifică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.