Nokia își va crea propriul asistent virtual

Asistentul virtual este noul trend în lumea telefoanelor mobile. Producătorii de telefoane vor să vadă utilizatorii vorbind cu obiectele lor inteligente de plastic cu ecran, fără a mai fi catalogați drept nebuni de ceilalți.

Dacă Google și Apple au Google Assistant respectiv Siri, iar Samsung lucrează și ei la un asistent, numit Bixby, se pare că și Nokia, cei care au anunțat de curând primul telefon cu Android al companiei, s-a molipsit și își face asistent virtual, cel mai probabil denumit Viki.

Informația a fost descoperită de către olandezii de la GSM Info, aceștia descoperind asistentul întâmplător, catalogat drept un software care aduce sursele în aceeași interfață de chat, cu suport pentru comenzi vocale. Pentru mai multe informații, aruncați un ochi pe articolul ăsta de pe digitaltrends.com.

Eu unul nu prea am obiceiul de a vorbi cu obiecte și lucruri, dar asistentul virtual pare a fi noua șmecherie. Deși acum pare inutilă o astfel de invenție, într-un ecosistem plin de dispozitive conectate la internet (internet of things) ar fi chiar util.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.