Nokia D1C cu Android 7.0, văzut pe AnTuTu și GeekBench

După cum probabil știți, parteneriatul dintre Nokia și Microsoft s-a cam terminat, iar Nokia are voie să producă noi telefoane începând cu octombrie 2016.

Și se pare că finlandezii au deja ceva la cuptor. Nokia D1C a fost văzut pe GeekBench și AnTuTu, două platforme de benchmarking (teste). După informațiile de acolo, Nokia D1C va avea un procesor octa-core Snapdragon 430, placă grafică Adreno 505, memorie RAM de 3 GB, rezoluție de 1080 x 1920 de pixeli, 32 GB de memorie internă, slot pentru card de memorie, 13 megapixeli pe camera principală, 8 megapixeli pe camera de selfie și va rula Android 7.0 Nougat.

Nokia D1C cu Android 7.0, văzut pe AnTuTu și GeekBench

Conform zvonurilor, Nokia are de gând să lanseze 3 sau 4 telefoane mobile până la sfârșitul anului 2016 sau începutul lui 2017.

După mine, mariajul dintre Nokia și Microsoft a fost unul de tip vasluian, ea (Nokia) accepta pentru că el avea bani, iar el (Microsoft) o bătea de o zăpăcea, pentru că știa că ea nu are posibilitatea să se ducă în altă parte. Când s-a semnat parteneriatul cu Microsoft, eram aproape sigur că o să fie un eșec de proporții, și am cam avut dreptate. Păstrând proporțiile, dispozitivele Lumia sunt la fel de proaste precum a fost și Windows Vista, la vremea lui.

Dacă există un producător care poate renaște din propria cenușă ca pasărea Phoenix, ăla e Nokia. Finlandezii încă se bucură de renumele de producător de telefoane bine făcute, iar pe piața androizilor e loc mereu. Cum OnePlus și Xiaomi au reușit să facă treabă, poate și Nokia, cu toată legenda din spate, să ciupească de la Samsung, LG, Sony sau Lenovo utilizatori. Le trebuie doar un telefon cu un Android îngrijit și optimizat, fără prea mult bloatware, cu artwork (grafică) frumușică și preț corect. 

Chiar sunt curios cum și dacă vor prinde noile terminale mobile Nokia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.