Nokia 6 a adunat deja peste 1 milion de cereri de cumpărare

După cum probabil știți, Nokia a terminat abrupt mariajul cu Microsoft și a hotărât să revină pe piața telefoanelor mobile. Nokia este administrată de HMD Global, o nouă companie formată din foști angajați Nokia, iar telefoanele sunt create și montate de Foxconn, cei care asamblează și terminalele mobile Samsung și Apple.

Nokia a confirmat de curând primul telefon cu Android al companiei, Nokia 6, un telefon de buget destinat pieței din China. Telefonul va avea un display de 5.5 inch, cu rezoluție fullHD (1080p), 4 GB memorie RAM, 64 GB memorie internă și slot pentru card microSD, cameră de 16 megapixeli, dual-sim, senzor de amprentă, buton fizic de Home, bluetooth 4.1, suport pentru LTE și baterie de 4000 mAh, carcasă de aluminiu și va fi echipat cu Qualcomm Snapdragon 430. Dispozitivul va rula o versiune custom de Android 7.0, cu o interfață similară cu cea a CyanogenMod.

Deși nu a fost lansat încă, se pare că Nokia 6 are un succes imens în China. În primele 24 de ore s-au precomandat 250 de mii de dispozitive, a doua zi erau 400 de mii de precomenzi iar acum a depășit 1 milion de precomenzi. Chinezii sunt obișnuiți să achiziționeze telefoane cu precomandă, întrucât și OnePlus sau alți producători lansează produse în felul ăsta. Se plătește o taxă, se rezervă telefonul, iar când începe prima tură de vânzări, cei norocoși își primesc telefoanele.

Eu cred că noile telefoane Nokia vor avea succes, pentru că finlandezii au obiceiul de a face dispozitive bune. Aștept cu nerăbdare MWC 2017, unde Nokia va anunța cel mai probabil și un telefon cu specificații de ultimă generație și poate ne va spune ceva și despre asistentul virtual la care lucrează.

Nokia 6 a adunat deja peste 1 milion de cereri de cumpărare

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.