Network Meter – aplicație pentru monitorizare rețea pe sistemele Windows

Network Meter este un software gratuit și portabil pentru dispozitivele care rulează Microsoft Windows, și afișează statisticile de rețea în interfața acestuia. Programul a fost conceput ca o unealtă basic de monitorizare a traficului de rețea. Deși oferă o funcție de istoric, nu este un monitor de rețea foarte strălucit.

Network Meter

Aplicația se deschide cu un ecran alb, ceea ce poate fi puțin confuz la început. Trebuie apoi să selectați una dintre adaptoarele de rețea aflate sub meniul de Monitor, pentru a începe monitorizarea traficului propriu zis.

Network Meter

Ceea ce primiți apoi este o prezentare a adaptorului de rețea curent cu traficul totalul maxim și traficul de upload. Adițional un grafic în timp real este afișat pe ecran, cât și totalul sesiunilor de download și upload.

Network Meter

Următoarea opțiune valabilă este să schimbați de la monitorizarea transferului la monitorizarea vitezei adaptorului de rețea. La fel ca și în cazul precedent, vor fi afișate valorile maxime și totalul acesteia.

Network Meter

O caracteristică destul de interesantă a aplicației este faptul că are abilitatea de a afișa informațiile mai multor plăci de rețea, în același timp. Trebuie doar să selectați din opțiunea Monitor una sau mai multe plăci de rețea. Mai există și alte opțiuni de bază precum afișarea listei de adaptoare de rețea în partea de sus a aplicației, deasupra graficului… sau fereastra aplicației să fie afișată peste alte ferestre.

Network Meter

Cam asta este tot ce poate face aplicația, nu există vreo funcție de raport, nu are opțiunea de a seta alarme când anumite valori sunt atinse și nu există nicio opțiune de a prezenta informațiile în funcție de zile. Overall, Network Meter este o aplicație compatibilă cu orice sistem de operare de la Windows 2000 și până în prezent, chiar și cu Windows 10. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată de aici. După cum am mai tot spus, dacă vă place o aplicație gratuită – orice donație pentru dezvoltator contează. Las la aprecierea fiecăruia dacă și cât să doneze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.