Netflix micșorează calitatea streamului la solicitările UE – Off :(

Off, răii ăștia de la Netflix scat calitatea streamurilor video, că cică așa vrea UE. Dar ei nu știu că România are super infrastructură de internet? Că eu plătesc…

Mă amuză foarte tare toți care se plâng pe diverse grupuri că ei plătesc 12 euro ca să vadă HD și 4K, cum își permite Netflix să le ia ce este al lor! Ei plătesc!!! Mulți se cred supereroi și își dau cu pumnul în piept că vor renunța la abonamente sau vor începe iar să pirateze.

Țara arde și baba se piaptănă…

Haideți să vă explic de ce un om cu toată țigla pe casă ar înțelege situația și nu ar da din picioare prin casă, că a fost furat. 5 idei mai jos.

Infrastructura de internet este utilizată intens în perioada asta, traficul de date este uriaș, mult mai mare decât era până acum. Sunt fraierii ăia care încă muncesc, iar acum comunică pe aplicații de conferință video și audio care… ghici ce, folosesc bandă de internet și fac super mult trafic. Până acum nu făceau asta, pentru că nu lucrau de acasă.

Tendința este să se lucreze de acasă, iar în următoarea perioadă chiar și cei care acum poate încă lucrează de la sediul firmei vor efectua o formă de telemuncă… Dacă se prăjește un nod de rețea, impactul o să fie major, iar mulți dintre tehnicienii de rețea ai providerilor vor fi în șomaj tehnic, sau vor face muncă de birou…

Și vă rog eu, nu mai spuneți că România are infrastructură bună de rețea (chiar are)… și că măsura e stupidă… Sau ce, aveți impresia că Netflix are servere la voi în bloc? Puteți citi despre cum funcționează infrastructura Netflix aici.

Și ghici ce, eu cred că “telemunca” și noul mod de funcționare la care cam toată lumea care vrea să supraviețuiască trebuie să se adapteze, va crește și mai mult traficul în următoarea perioadă, cel mai probabil Netflix o să lase calitatea diminuată mult și bine…

Și YouTube a luat măsura asta și eu cred că urmează să facă la fel și ceilalți livratori de conținut video… HBO Go, Amazon Prime, ăștia. Oare există utilizatori plătitori ce folosesc mai multe platforme? Să vezi plâns acolo, când nici Ghemotronul nu se va vedea 4K… A, stai, Ghemotronul s-a terminat.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.