Mozilla va primi un upgrade software

Acum vreo aproximativ două săptămâni auzisem despre proiectul Mozilla pentru un motor browser de ultimă generație și faptul că tehnologia va fi implementată pe Firefox anul viitor.

Noul motor va fi denumit Quantum și va include mai multe componente de la Servo – motorul de redare sponsorizat de Mozilla și la care compania lucrează începând cu 2013.

David Bryant, șef de inginerie Firefox a declarat: „Proiectul Quantum este pe cale de a dezvolta un motor de ultimă generație care va satisface cerințele web-ului de mâine, profitând pe deplin de toată puterea de procesare a dispozitivelor dvs. moderne“ […] „Quantum este un proiect ambițios, însă utilizatorii nu vor trebui să aștepte mult timp pentru a vedea îmbunătățirile lansate“, a susținut Bryant în continuare. „Vom aduce îmbunătățiri majore anul viitor“ a încheiat acesta.

Cei de la Mozilla intentionează să înceapă cu motorul Gecko existent. (Scris cu Rust, Servo a fost conceput ca un înlocuitor pentru motorul Firefox Gecko. Servo cât și Rust provin de la grupul de cercetare Mozilla) Planul este înlocuirea câtorva componente Gecko cu unele de la Servo, după care – pe măsură de Quantum progresează – să le adapteze și să adopte altele.

Firefox alimentat de Quantum va fi probabil lansat pentru Windows, Linux și Android. Pentru MacOS și iOS este posibil să fie exclus, deoarece Apple cere ca toți utilizatorii să folosească motorul browserului Safari.

Eu unul aștept să văd o îmbunătățire a browserului, deoarece unele pagini ce folosesc Flash se încarcă greu în ciuda optimizării pe care am făcut-o cu privire la plugin-container.exe .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.