Mozilla va oferi suport pentru Windows XP și Vista până în 2018

În instituții sau companii care folosesc aplicații specializate, multe calculatoare încă mai rulează Windows XP. În spitatelele din UK de exemplu, 9 calculatoare din 10 sunt cu XP.

Asta se întâmplă pentru că sunt softuri indispensabile activității unei companii, iar ele merg bine (sau cel mai bine) pe Windows XP. Chiar de curând a trebuit să merg cu un coleg salahor IT să instalăm niște Windows XP-uri pe laptopuri noi, cu procesoare I5 și I7, dar am fost inteligenți și am creat niște mașini virtuale cu XP.

Ei bine, o problemă mare pe XP este browserul de internet. Internet Explorer nu primește actualizări mai noi de versiunea 8, iar Chrome nu mai e nici el suportat. Noroc că Firefox și Opera au altă politică, vis-a-vis de calculatoarele vechi.

Conform articolului ăsta de pe Ghacks, Mozilla va mai oferi suport tehnic pentru Windows XP și Vista până în septembrie 2017.

Firefox 52, programat pentru lansare în 7 martie 2017, nu va mai putea fi utilizat pe Windows XP și Vista, dar varianta ESR (Extender Support Release) va mai suporta cele două sisteme de operare Microsoft până la mijlocul anului 2018.

Dintre utilizatorii Firefox, 10.36% folosesc Windows XP, iar 2.56% folosesc Vista.

Cel mai probabil, Windows XP va dispărea oricum până în 2018. Și oricât de prietenos ar fi Linux-ul, e mai ieftin să cumperi licențe de Windows 10 Pro și să faci downgrade la Windows 7, decât să inveți oamenii să folosească un alt sistem de operare, ce implicit vine cu alte aplicații.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.