Moment – recenzie a aplicației de monitorizat timpul petrecut pe mobil

Știam de ceva vreme faptul că petrec în fața telefonului mobil mai mult timp decât trebuie, tocmai de aceea a fost nevoie să fac ceva în privința asta și atunci am căutat și găsit o soluție – Moment.

Din păcate aplicația este disponibilă momentan doar pentru dispozitivele iOS și poate fi descărcată de aici. Website-ul dezvoltatorului este https://inthemoment.io/ , de unde ne putem abona pentru a afla când va apărea și versiunea aplicației pentru Android.

Aplicația este simplu de folosit, aceasta trebuie să ruleze în permanență în fundal și uitându-mă prin log-urile de consum ale bateriei pe ultimele 7 zile, consumul aplicației foarte redus, respectiv 1%. Am avut zile în care am folosit dispozitivul mobil și peste 10 ore pe zi, ceea ce este foarte mult. Media de până acum pare a se învârti în jurul a 4 ore și jumătate. Statisticile aplicației arată că aș putea ajunge să pierd chiar 11,1 ani din viață stând cu ochii în telefon, ceea ce nu este chiar promițător.

O să încep cel mai probabil ca cei de la teleshoping: “Dar stați, asta nu e tot…”. Ei bine, rezultatul nu este prea bun pentru mine și din nefericire pentru a debloca mai multe funcții ar trebui să achiziționez versiunea premium, care costă aproximativ 19,99 RON (cel mai probabil undeva la $5).

Aplicația este folositoare, vine cu statistici pe zile și săptămână – în varianta gratuită a acesteia, dar conform website-ului dezvoltatorilor, putem face mult mai multe lucruri folositoare din aplicație precum:

  • putem seta o limită de timp pe care să o petrecem în fața dispozitivului mobil;
  • putem seta ca dispozitivul mobil sa se stingă în momentul în care limita anterior menționată a fost atinsă;
  • putem seta aplicația să fie invizibilă: adică o instălăm, apoi sigur vom uita de ea.

Conform statisticilor dezvoltatorilor aplicației Moment, peste 4,1 milioane de utilizatori au descărcat și folosesc în prezent aplicația. Aceștia din urmă au scăzut timpul folosit pe dispozitivele mobile cu până la o oră și două minute pe zi, undeva la 377 ore pe an – aproape 16 zile din an recuperate, aproximativ cât un concediu de 2 săptămâni. De la același dezvoltator, avem și varianta Moments Family, dar motanul meu și cactusul lui Răzvan nu prea stau pe mobil și nu avem ce să testăm la varianta aceasta de aplicație. Mai multe puteți vedea și în mini-clipul de prezentare al aplicației, ce poate fi vizionat mai jos:

Nu am găsit părți negative ale aplicației – încă, dar nici nu m-a convins să achiziționez varianta Premium a ei. Voi ce părere aveți, vi se pare utilă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.