Microsoft Windows 10 Preview rămâne fără timp

Când vine vorba despre vechea versiune Windows Insider build 14901 oferită utilizatorilor la cea de-a zecea aniversare, Microsoft anunţă faptul că utilizatorii mai au puţin timp să actualizeze sistemul de operare. Vechiul build nu va mai funcţiona de pe 15 Octombrie.

Dona Sarkar şefă a programului Insider a scris într-un post pe blog faptul că de la 1 Octombrie, computerele afectate se restartau la fiecare trei ore.

Pentru a verifica ce versiune a sistemului de operare Windows aveţi, deschideţi Command Prompt-ul (eventual ca Administrator) şi scrieţi winver.exe apoi apăsaţi pe tasta Enter.

O dată ajunşi în data de 15 Octombrie, toate computerele ce rulează acest build nu vor mai boota (nu vor mai intra în sistemul de operare). La acel punct, singura soluţie va fi reinstalarea sistemului de operare de pe un stick USB sau de pe un DVD pentru a face computerul să funcţioneze din nou – chiar sunt curios, deoarece şi eu am o astfel de versiune instalată, dar nu mi s-a restartat PC-ul la fiecare 3 ore.

Această forţare de actualizare a utilizatorilor nu este ceva nou pentru Microsoft, s-a mai întâmplat de câteva ori în trecut. Până la urmă nu e chiar atât de greu să facem o actualizare: deschidem Settings apoi mergem la Update & Security şi Windows Update. Apoi apăsăm pe butonul Check for updates pentru a descărca şi instala un build mai nou.

Ultimul build apărut este buildul 14396, ce a fost emis vineri 28 Septembrie. Buildul vine cu câteva extensii noi pentru Edge, cât şi cu o actualiyare a subsistemului Windows pentru Linux de la Ubuntu 14.04 la versiunea 16.04 .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.