Microsoft Windows 10 versiunea 1507 va fi retrasă pe 9 Mai

Debutul Windows 10 versiunea 1507, lansată în 2015 a avut inițial suport până în luna Martie a acestui an, dar a fost prelungit până în luna Mai fără a se specifica o dată concretă. Cei de la ComputerWorld anticipează ca 9 Mai să fie data de retragere a suportului (end-of-support) pentru această versiune a Windows 10 deoarece aceasta este data Patch Tuesday.

Oprirea suportului pentru edițiile Windows 10 mai vechi este o parte importantă a modelului software-as-a-service al companiei. Compania Microsoft a promis sp sprijine o ediție individuală, cum ar fi 1507 timp de doar 18 luni. Mandatul acesta a asigurat că Microsoft nu va avea nevoie să creeze patch-uri de securitate, să remedieze alte bug-uri sau să adauge noi caracteristici pentru un număr crescut de versiuni.

În momentul în care suportul pentru Windows 10 versiunea 1507 va înceta, acesta va fi susținut timp de aproximativ 21 de luni. Următoarea ediție Windows 10 s-ar putea să înceteze a fi susținută prin luna Octombrie.

Toți utilizatorii ce rulează pe versiunea 1507 ar trebui să facă upgrade la versiuni mai noi (1511, 1607 sau 1703) până în luna Mai pentru a primi viitoarele patch-uri de securitate sau alte soluții și îmbunătățiri.

Notă: Pentru a afla ce versiune de Windows 10 folosiți, deschideți Command Prompt-ul (cmd-ul) și tastați winver apoi tasta Enter. De cele mai multe ori versiunea build-ului și versiunea sistemului de operare sunt confundate și este o greșeală pe care recunosc că și eu o mai fac uneori.

Windows 10 versiunea 1511

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.