Visual Studio pentru Mac va fi lansat

Microsoft Visual Studio va fi lansat în Noiembrie în timpul conferinței Connect() din această lună.

Totuși de ce renunță cei de la Microsoft la dominația Windows? Răspunsul pare să fie simplu: viitorul pare a se îndrepta către tehnologia cloud, și Amazon Web Services sau Azure deja înlocuiesc serverele locale ale utilizatorilor și nu numai. Microsoft deja pierde aplicații precum Docker și Heroku pe web, și este doar o chestiune de timp înainte ca dezvoltatorii de cod să se facă mult prea confortabili cu MacBook-urile și VIM, decât cu Windows-ul.

macOS visual studio

Aceste noi schimbări, pune Microsoft IDE (Integrated Development Environment) pe Mac-uri. IDE urmează Visual Code Studio, editorul de cod Microsoft … pe OS X. IDE-ul este foarte similar cu cel găsit pe Windows. De fapt aceasta și este intenția. Prin a face mai ușor pentru utilizatorii OS X de a comuta între platforme, Microsoft asigură o ușoară utilitate – poate utilizatorii vor mai acorda Windows-ului o șansă.

Visual Studio pentru Mac este un omolog al versiunii MacOS pentru Windows Visual Studio. Dacă vă place experiența de dezvoltare a Visual Studio, dar vreți sau aveți nevoie să folosiți macOS, atunci ar trebui să vă simțiți familiar. Experiența utilizatorului (UX – User Experience-ul) este inspirat de Visual Studio, dar proiectat să arate și să se simtă ca un „cetățean nativ“ al macOS.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.