Microsoft Visual Studio pentru utilizatorii Mac

Prin luna noiembrie a anului trecut chiar vorbisem aici despre Visual Studio ce a fost lansat în timpul conferinței Connect() din luna respectivă. Ieri însă, cei de la Microsoft au anunțat disponibilitatea generală a Visual Studio pentru Mac.

Noul IDE (Integrated Development Environment) se bazează pe Xamarin Studio, dar UX-ul (User Experience-ul) este inspirat din Visual Studio pentru Windows.

Dezvoltatorii pot folosi asta pentru a lucra la soluții end-to-end – de la aplicații mobile sau web based – dar și pentru a integra și implementa către Azure. Aceștia pot folosi C#, F#, .NET Core, ASP.NET Core, Xamarin sau Unity.

Visual Studio pentru Mac este bazat pe IDE-ul MonoDevelop ce este open-source și are o grămadă de modele extensibile. Dezvoltatorii le pot folosi pentru a adăuga propriile lor funcții, de la simple comenzi de editor, până la noi limbaje sau proiecte.

Dacă dețineți un calculator cu sistem de operare Mac, puteți descărca aplicația de aici. Dacă descărcați aplicația până pe 17 May, veți avea acces gratuit pentru 60 de zile la Universitatea Xamarin.

Cum îmi este mult prea lene să pornesc Hackintosh-ul să văd ce-i poate pielea noului Visual Studio pentru Mac, aștept părerile voastre despre aplicație. Iar acel free pass către Universitatea Xamarin chiar vă ajută?

visual studio pentru mac

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.