Microsoft va scoate pe piață un telefon pliabil

După cei de la Apple au patentat un telefon pliabil, și chiar și cei de la Samsung, se pare că Microsoft nu se lasă mai prejos. Un nou patent aplicat de către cei de la Microsoft a devenit public azi.

Descrierea dispozitivului ar fi o tabletă pliabilă suportată de o balama flexibilă. Când un consumator de rând ia o decizie de a achiziționa un dispozitiv mobil, mărimea dispozitivului ar fi printre primele probleme a acestuia. Spre exemplu, un utilizator ar putea achiziționa un dispozitiv cu display mic pentru a trimite mesaje text, a efectua apeluri etc. Sau poate achiziționa un dispozitiv cu display mai mare – precum o tabletă – pentru a răspunde la e-mail-uri, a naviga pe internet etc.

Așadar lupta despre care vorbeam zilele trecute între giganți cu privire la cel care va scoate primul un astfel de dispozitiv, tocmai a devenit din ce în ce mai serioasă, Microsoft patentând un dispozitiv 2 în 1 pliabil ce se comportă fie ca un smartphone, fie ca o tabletă.

Telefon Microsoft pliabil

Pe lângă dificultățile hardware pe care le vor întâmpina producătorii (precum un display flexibil), mi se pare la fel de challenging să văd și ce vor schimba la sistemele de operare ale dispozitivelor. Rămâne deci să vedem care dintre cei 3 giganți va face următorul pas în era tehnologiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.