Microsoft va integra Cortana în Installerul de Windows

Microsoft încearcă să integreze Cortana în installerul de Windows, pentru a permite instalarea sistemului de operare calculatoare ce nu au conectate mouse sau tastatură.

Scopul este instalarea Windows-ului doar cu comenzi vocale, deși tastatura și mouse-ul vor putea fi folosite în continuare. Cel mai probabil, noua funcționalitate va fi introdusă întâi în versiunea pe care o primesc cei din grupul Windows Insider, iar apoi va fi făcută publică, pentru a fi folosită de către toată lumea.

Nu cred că Windows-ul se poate instala folosind doar comenzi vocale. Mi se pare o idee utopică, iar problema nu e la Cortana, care a fost un asistent virtual cumințel și a învățat de curând cum să oprească sau restarteze calculatorul. Eu unul, aș lăsa-o pe Cortana să apese Next în locul meu, dar altfel, partițiile și celelalte lucruri care necesită interacțiune le-aș face cu mouse-ul și tastatura.

Microsoft va integra Cortana în Installerul de Windows

Pe lângă integrarea Cortana în wizard-ul de instalare Windows, Microsoft pregătește să introducă în grupul de Windows Insiders și funcția ““Blue Light Reduction”, care se comportă ca și F.lux, adică modifică temperatura culorilor în funcție de fusul orar, reducând în principal nuanțele de albastru. Funcția va putea fi folosită automat, sau manual și va putea activată sau dezactivată din Action Center.

Eu unul folosesc F.lux de multă vreme, și îmi place că-mi adaptează temperatura culorilor treptat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.