Microsoft va închide Word Viewer începând cu noiembrie 2017

Dacă nu știați până acum, Word Viewer este o aplicație care permite utilizatorilor să citească și să printeze fișiere Word, fără a fi nevoie să aibă pachetul Microsoft Office instalat. Ei bine, Microsoft nu a mai actualizat aplicația de 9 ani și a anunțat că o va închide cu totul, începând cu Noiembrie 2017.

Utilizatorii care au cont Office puteau deschide fișierele Word din Office Online, iar pentru platformele mobile există deja Office, gratuit sau nu, în funcție de dimensiunea display-ului.

De asemenea, se pot folosi și suite office open-source cum ar fi LibreOffice, OpenOffice, WPS Office sau AbiWord, dar acestea strică de obicei paginația, dacă documentul Word deschis are tabele sau imagini inserate.

Microsoft nu va mai permite descărcarea Word Viewer și nici nu va implementa actualizări de securitate aplicației, deci este bine să vă căutați o altă soluție de citit fișiere .doc și .docx.

Trebuie să recunosc, știam de aplicație dar nu cred că am folosit-o de mai mult de 3 ori, până acum. Acasă folosesc LibreOffice, care e decent, iar dacă e musai să prelucrez un fișier Word, iar office-ul meu open-source nu e suficient de capabil, folosesc laptopul de muncă, pe care am Office licențiat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.