Microsoft Teams – înlocuiește Skype for Business?

Microsoft Teams face parte din suita Microsoft Office 365 și pare a fi un suplinitor pentru Skype for Business, sau pentru Lync.

Ce promite aplicația?

Faptul că putem vizualiza istoricul conversațiilor, incluzând discuțiile de pe Skype cu echipa. Chatul între grupuri private este disponibil doar pentru grupuri mici de conversație. Aplicația funcționează ca un hub pentru munca în echipă. Toate aplicațiile necesare, persoanele și conversațiile pot fi găsite într-un singur loc. Accesul este ușor implementat pentru SharePoint, OneNote și Skype for Business. Se poate lucra pe documente direct din aplicație.

Securitatea oferită de aplicație este la nivel enterprise, datele fiind criptate tot timpul. Pentru un plus de securitate există și autentificarea multi-factor.

Aplicația pare foarte ușor de customizat, în funcție de nevoile fiecărei echipe. Se pot adăuga tab-uri care să ofere acces către cele mai utilizate documente sau sevicii de cloud. Dacă aveți întrebări există un asistent virtual (Bot) care vă poate oferi informații suplimentare. Un mic preview din aplicație puteți vedea mai jos. Din motive de securitate și lesne de înțeles, nu v-am putut arăta mai multe tab-uri.

Microsoft TeamsMicrosoft Teams

Dacă aveți o subscribție Office 365 și folosiți proiecte diferite la birou sau acasă, nu uitați să instalați și această aplicație.

Părerea mea este că aplicația este inutilă, eu preferând mai degrabă Skype-ul sau Lync-ul. Acum, fiecare cu ce se descurcă sau s-a obișnuit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.